Skip to main content

Even voorstellen

Ik ben Marleen Roosen en ik ben in 2012 afgestudeerd aan de Body Stress Release academie te Zuid-Afrika.

Gezondheidsklachten? Ik kan erover meepraten, in 2007 na een hele drukke en stressvolle periode kreeg ik gezondheidsklachten; zware vermoeidheid en darmontstekingen. De artsen  konden mijn klachten niet verklaren en verhelpen, na drie darmoperaties werd ik steeds wanhopiger en dacht ik dat ik moest leren leven met mijn vermoeidheid en darmproblemen. Ik had toen geen idee dat spierspanning de oorzaak zou zijn van al mijn klachten, nu weet ik wel beter.

Nadat ik zowel op regulier als complementair gebied bijna alles al geprobeerd had, kwam ik begin 2009 in aanraking met Body Stress Release. Nogal sceptisch kwam ik na de eerste behandeling van de behandelbank; kunnen die “duwtjes” me daadwerkelijk genezen van mijn klachten? Maar na iedere behandeling voelde ik verandering in mijn lichaam; mijn lijf werd soepeler, ik kreeg meer energie en er kwamen meer goede dan alleen maar slechte dagen. Na een aantal maanden intensieve behandelingen had ik weer energie voor tien! Ook was ik verlost van mijn darmontstekingen, deze zijn niet meer teruggekomen. Nu weet ik dat de spanning in mijn onderrug de veroorzaker was van de ontstekingen: de zenuwbaan in mijn onderrug die verantwoordelijk is voor het aansturen van mijn darm zat bekneld door de spierspanning. De vele spanning in mijn lijf, zorgde ook voor de zware vermoeidheid.

Na de bevalling van onze dochter in 2010, bleef ik last houden van rug- en bekkenklachten en weer deed de BSR me versteld staan; ik was weer pijnvrij na een intensief traject. Ik vond dit zo bijzonder dat ik besloot het roer om te gooien, ik wilde deze gezondheidstechniek ook leren en mensen gaan helpen. Maar ik kwam erachter dat ik dit alleen maar in Zuid-Afrika kon leren, in overleg met mijn man besloten we om mijn droom na te jagen en me aan te melden voor de opleiding. Na een selectieprocedure hoorde ik eind 2011 dat ik was aangenomen, jaarlijks worden er maar 24 mensen wereldwijd geselecteerd voor deze opleiding en ik was heel blij dat ik de één van die gelukkige was. Zo vertrokken we in het voorjaar van 2012 met ons gezin naar Zuid-Afrika. We hebben daar een geweldige tijd gehad, het was hard leren, maar iedere dag met veel plezier. Na terugkomst ben ik mijn praktijk gestart en ik heb al veel mensen blij gemaakt met een gezond en goed werkend lijf